Verslagen

Jubileum/koppelwedstrijd

Op 15 Augustus werd onze jubileumwedstrijd gehouden met een koppelwedstrijd in de Engelenvaart bij Heerenveen. Onder werkelijk ideale weersomstandigheden, geen wind en zeer aangename temperaturen werd het een prachtige dag. Er hadden zich 18 vissers aangemeld, 9 koppels dus. S’morgens om half 8 zochten de vissers een mooi plekje langs het kanaal, het werd algauw duidelijk dat er goed vis aanwezig was, daar er vanaf het begin direct werd gevangen, zowel kleinere alsook de grotere exemplaren. Aangezien alle vis telde werden ook de kleinere jongens met gejuich ontvangen, er werd in het net gevist en op het eind kwam het bestuur langs om te tellen en te wegen daarna werd de vis weer in hetzelfde water teruggezet. Het werd een mooie dag met redelijke tot goede vangsten. Individueel was het Harrie Kregel met 103 stuks en bijna 20 pond die de meeste punten behaalde, maar ja, het is een koppelwedstrijd dus je weet het maar nooit, ook Geert Nieboer met 90 stuks maar aanzienlijk kleinere vis en Arjan Gritter met 77 stuks en ook mooie vis, deden het goed. Ook de wat oudere vissers stonden hun mannetje, zo wist “Good Old” Aise de Boer 34 vissen met gemiddeld 100 gram te vangen, mooie vis dus. Anton Meijer doet het bijna altijd goed in de koppelwedstrijd zo ook nu met 42 vissen en 3800 gram, ook onze enige vrouwelijke visser, Ginie Gritter wist redelijk te vangen, hoewel ze regelmatig “manlief” Jan weet te verslaan lukte dat deze keer niet, dus denk ik zomaar dat Jan deze nacht alleen heeft geslapen, (ps. misschien ook wel zo lekker met deze hoge temperaturen.) Tot slot Martijn Speelman, hij overtrof zichzelf met 25 stuks waaronder een paar mooie brasems, dit was ruim voldoende om samen met Harrie Kregel algemeen kampioen te worden, ze kwamen tot 277 punten. Aantal kampioen werden Geert Nieboer en Anton Meijer met 132 stuks. Het gewicht kampioenschap ging naar het koppel Albert Kruijer en Jan Hovinga met 7700 gram. Na de prijsuitreiking(waardebonnen voor de kampioenen) bleek dat iedereen ook nog een mooie vleesprijs mee naar huis mocht nemen, dit in het kader van ons 70 jarig jubileum. Al met al een zeer geslaagde dag die werd afgesloten met een barbeque voor de vissers met eventuele partners, ook dit werd een gezellige boel met natuurlijk de nodige sterke verhalen waarin de vissen later op de avond alleen maar groter werden, dit had als voordeel dat men automatisch op 1,5 meter van af de buurman bleef. De gehele uitslag van deze koppelwedstrijd staat trouwens vermeld op onze website onder de link “uitslagen”

Wedstrijd Tacozijl/Langesloot

De wedstrijd Tacozijl werd geen Tacozijl maar Langesloot, vanwege de afgesloten toegang naar het gat konden we daar niet vissen, het alternatief lag dichtbij, het kanaal 1 km. verderop bij de brug van de Langesloot, het is een redelijk druk bevaard kanaal waar men de week ervoor erg goed had gevangen met goede aantallen en ook mooie brasemvangsten waren hier zeker mogelijk. Het werd toch even andere koek, voor de meesten was het hard werken voor een visje, maar zoals altijd waren er ook nu weer uitzonderingen in dit geval twee. Henk Gritter ving aan de feeder 15 brasems met nog wat andere vis en kwam tot een totaal 40 stuks met een gewicht van ongeveer 35 pond, goed voor 212 punten, alleen Harrie Kregel deed het nog beter, tegenover het gat bij Tacozijl ving hij 67 vissen met een gewicht van 28 kilo, behalve vele brasems, wisten ook de grondels het aas te vinden, wat nogal eens tot ergernis leidde, toen het de laatste anderhalf uur ook nog begon te regenen hielden veel vissers het voor gezien. Jan Luinge overigens ving deze wedstrijd het hoogste aantal nl. 77 stuks, het kostte hem wel een paar natte voeten, want ja, de mooiste plekjes zijn meestal moeilijk te bereiken. Al met al een wedstrijd met over het algemeen tegenvallende resultaten, voor velen natuurlijk gewoon een reden om het de volgende wedstrijd beter te doen, deze is op 29 augustus in westergeest.

Avondcompetitie 2020

Geachte Leden, eindelijk was het zover, na een paar maand corona, konden we weer los, weliswaar zes weken later dan anders maar we konden toch beginnen met onze avondcompetitie. Geen 6 maar 4 wedstrijden maar goed, de eerste wedstrijd werd al bijna tra-ditiegetrouw gehouden in het Peizerdiep bij de Molenbrug, omdat we een stuk later waren dan vorig jaar, was de paaivis niet meer aanwezig, daardoor mindere vangsten met zelfs een paar nullen. Er waren nog 2 uit-zonderingen nl. Harrie en Geert zij vingen nog 28 stuks, alleen Harrie had er een brasem bij vandaar de eerste plek. De tweede wedstrijd werd ook in het Peizerdiep gehouden maar nu een stuk noordelijker in de buurt van Hoogkerk in het Koningsdiep, dit wil nog wel eens behoorlijk stromen, zo ook nu, of dit nu de oorzaak was van de tegenvallende vangsten weet ik niet, maar er was maar 1 persoon die nog een goede vangst had in het Koningsdiep en dat was Geert Nieboer met 32 stuks, maar baas boven baas, want er was ook nog iemand die liever in het Peizerdiep zat en de stoute loopschoenen aantrok voor een gang naar het nabijgelegen water, het gevolg was veel minder stroming en veel meer vis, Harrie wist 62 stuks te vangen met een gewicht van ruim 5 kg. hiermee was hij opnieuw de dagwinnaar. Onze derde wedstrijd ging naar het Noordwillemskanaal achter Glimmen, een prachtige plek met aan beide kanten van het kanaal bos. In het verle-den waren we hier vaak goede vangsten alleen nu was het echter huilen met pet op, de dagwinnaar had slechts 9 visjes met een gewicht van 8 ons, om een lang verhaal kort te maken: kloten. De vierde en tevens laatste wedstrijd was opnieuw in het Noordwillems-kanaal, deze keer bij de padvinders bij Haren, de vangsten waren net als het weer, slecht, stralend weer met de hele avond regen. Ondanks dat, ook nu weer dezelfde winnaar, al met al een tegenvallende competitie met een stuk mindere vangst als vorig jaar, maar om positief te eindigen, zoals altijd waren er ook deze keer weer kampioenen, in de a-klasse was H.Kregel de algemeen kampioen met 225 Punten, aantal kampioen werd G.Nieboer met 68 stuks en het gewicht kampioenschap was voor A.Kruiyer met 4000 Gram. De B-Klasse werd een prooi voor G.Gritter met 47 punten, het meeste aantal in deze klasse was voor J.Wolters met 25 stuks, gewicht kampioen werd J.Luinge met 1400 Gram maar wel een wedstrijd minder. Rest mij nog te vertellen dat we de zomercompetitie gaan starten op 25 Juli en dan gaan we naar Tacozijl. Vertrek 5.00 uur, aanwezig om 4.30 uur. Tot dan.